Сакраменто Кингс с Александър Везенков в състава записа престижна победа

...
 Сакраменто Кингс с Александър Везенков в състава записа престижна победа
Коментари Харесай

Александър Везенков помогна на Сакраменто да победи шампиона

 Сакраменто Кингс с Александър Везенков в състава записа влиятелна победа над настоящия първенец в НБА Денвър Нъгетс със 123:117 (25:30, 39:20, 24:28, 35:39) в " Голдън 1 Сентър " в Калифорния. За възпитаниците на Майк Браун това бе шеста победа като домакини от началото на сезона. 

Българинът игра 14 минути, като за този интервал от време записа 4 точки и 3 битки при 1/3 пукотевица от игра, в това число 1/1 от тройката и 1/3 от наказателната линия. Тук би трябвало да отбележим, че българинът още веднъж бе измежду хората с най-голямо позитивно въздействие в състава на " кралете ", откакто се отличи с +/- от +14, влизайки от аварийна пейка.

Везенков се появи на терена за първи път при оставащи към три минути до края на първата четвърт, като при започване на втория интервал единствената му тройка в мача оказа помощ на Кингс да изравнят резултата при 32:32. Веднага по-късно най-полезният състезател в Евролигата си завоюва нарушаване от зоната за три точки, само че означи единствено един от трите си наказателни изстрела. Все отново втората петица на Сакраменто си свърши добре работата и отборът на Майк Браун дръпна напред с 48:40, преди титулярите да създадат преднината на калифорнийците двуцифрена при 64:50 на полувремето.

Везенков още веднъж влезе на паркета при оставащи две минути от третата четвърт, когато Денвър се бе хвърлил на гневен взлом и с помощта на Никола Йокич разликата бе съкратена до пет точки - 81:76. Българският национал не съумя да усили точковия си актив, като бе сменен от Харисън Барнс при започване на финалния интервал при 94:87 в интерес на Сакраменто. В последна сметка дуелът се трансформира в много трагичен в последните минути, защото Йокич продължи акцията си и направи разликата единствено две точки при 112:110, преди основни тройки на Малик Монк и Кевин Хъртър да задържат преднината на Кингс и да подпечатат триумфа на своя отбор.

Ди " Аарън Фокс поведе Сакраменто със страховит дабъл-дабъл от 26 точки и 16 асистенции. Малик Монк също наниза 26 точки, Домантас Сабонис се отличи със 17 точки, 15 битки и 7 асистенции, Кевин Хъртър прибави 16 точки и 6 овладени топки, а Харисън Барнс означи 11 точки.

Никола Йокич бе неукротим от другата страна с 36 точки, 13 битки и 14 асистенции. Реджи Джаксън записа 20 точки и 8 асистенции, Аарън Гордън прибави 17 точки и 7 битки, Майкъл Портър-младши остана с 13 точки и 8 битки, а Крисчън Браун влезе от пейката с 11 точки.

След този успех Сакраменто се изкачи на четвъртата позиция в таблицата на Източната конференция с баланс от 11 победи и 7 загуби, до момента в който Денвър е трети с 14 триумфа и 7 провали.
 Везенков: Нека бъдем почтени - в никакъв случай няма да бъда супер бранител
Везенков: Нека бъдем почтени - в никакъв случай няма да бъда супер бранител

Ето какво сподели
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР